A weboldal akadálymentes változatához kattintson ide!

AS Szeged Konzorcium (vezető: A.K.S.D. Városgazdálkodási Kft., tag: SWIETELSKY Magyarország Kft.)

Bemutatkozik az A.K.S.D. Városgazdálkodási Kft. – Felelősséggel a mindennapokban

Az A.K.S.D. Városgazdálkodási Kft. 1992. január 1. óta folytatja tevékenységét Debrecenben, s mára már az ország több területén is elérhetők szolgáltatásai.
Cégünk filozófiája a megalakulástól kezdve változatlan, minőségi munkavégzés, a vevői elégedettség növelése, valamint környezetünk védelme és megóvása. Ennek érdekében Társaságunk korszerű hulladékgazdálkodási vertikumot működtet, ezen belül lakossági, közületi és ipari hulladékgyűjtéssel, valamint közterület fenntartással és temetői szolgáltatásokkal foglalkozik. Vállalatunk éves árbevétele nagyságrendjét tekintve 5 milliárd forint.
A szolgáltatásaink során szerzett tapasztalataink felhasználásának segítségével folyamatosan fejlesztjük tevékenységünket.

 

Hulladékgazdálkodás

Debrecenben a szervezett kommunális hulladékgazdálkodást 1992-ben új alapokon indítottuk el. Az A.K.S.D. Kft. modern, környezetkímélő, pormentes, alacsony zajszinten és nagy tömörítési hatékonysággal működő gyűjtőjárművek rendszeresítése mellett a szilárd hulladékok gyűjtésére alkalmas, egységes gyűjtőedényzettel látta el a város ingatlanjait. Debrecen mellett, törekedvén a regionalitásra, jelenleg 24, leányvállalataink révén több, mint 100 településen látjuk el a lakossági hulladékkezelési feladatokat.
A vállalat kedvezményes hulladék elhelyezési lehetőségeket, szolgáltatásokat biztosít a lakosság számára:
A Vértesi úti hulladékkezelő-telep megépülése és üzemeltetése hozzájárult Debrecen (Magyarország második legnagyobb városa) európai színvonalú hulladékgazdálkodásának megvalósulásához.
A folyamatosan, szakaszonként épülő telep 22,3 hektár területű. Kapacitása mintegy 3,5 millió m3, amely mintegy 40 évre biztosítja Debrecen és környéke kommunális hulladékainak biztonságos elhelyezését.
Az új hulladéklerakó kombinált szigetelési rendszerű. A szennyezett csurgalékvizek drénrendszerrel kerülnek összegyűjtésre, majd ezt követően fordított ozmózis eljárással tisztításra. Emellett biztosítva van a hulladék folyamatos tömörítése és lefedése, a lerakó rekultiválása. A hulladéktömeg biológiai bomlása során keletkező biogáz kinyerésre és elektromos áram termelés révén hasznosításra kerül.

Az A.K.S.D. KFT. nem csak a saját hulladéklerakójának folyamatos bővítését végzi, hanem a már bezárt települési szilárdhulladék-lerakók rekultivációjában is részt vesz Magyarország egész területén. Ez idáig 15 db települési szilárdhulladék-lerakó rekultivációjának kivitelezését végeztük el, napjainkban újabb 15 db bezárt lerakó rekultivációjára kaptunk megbízást.

A szelektív szigetes hulladékgyűjtést 2003-ban indítottuk el. Debrecen városában jelenleg 222 gyűjtőszigetet üzemeltetünk, s éves szinten 2.000 tonna szelektíven gyűjtött hulladékot kezelünk.

A Vértesi úti Regionális Hulladékkezelő Telepen, közel 2000 m2-es csarnokban történik a szelektíven gyűjtött hulladék válogatása, kezelése és a bálázása. Az apró, nehezebb fajsúlyú hulladékok a dobszitán kiszűrésre kerülnek, majd a válogatósoron fajtánként kiválogatjuk a hulladékot. Két válogatósoron, 20 fő dolgozik. A kiválogatott anyag a válogatókabin alatt elhelyezkedő tároló rekeszekbe hullik. Innen a bálázó feladószalagjára kerül. Majd a nagyteljesítményű bálázó berendezés segítségével tömörítjük a hulladékot. A bálákat feldolgozókhoz szállítjuk, ahol késztermékek készülnek a beszállított anyagokból.
A válogatott, feldolgozott anyagok között elsősorban papír és műanyag hulladék található, de a fém és üveghulladék is fellelhető.
A válogatómű teljesítménye két műszakban 20.000 tonna/év.

2006. június 2-án, a Környezetvédelmi világnap alkalmából került átadásra Hajdú-Bihar megye első lakossági hulladékudvara. A beruházás az A.K.S.D. Kft. saját finanszírozásában valósult meg.
A lakosság ingyenesen elhelyezheti feleslegessé vált elektronikai, bútor, lom, gumiabroncs és festékes hulladékait. Lehetőséget biztosítunk arra, hogy saját szállítóeszközzel telephelyünkre szállítsák az újrahasznosítható és a veszélyes hulladékokat.

 

Közületi, ipari hulladékgyűjtés, komposztálás

A nagyüzemek és intézmények igényeinek megfelelően különböző méretű hulladékgyűjtő edényzetet biztosítunk. Munkatársaink térítésmentesen készítik el a hulladékgazdálkodási koncepciót, amely figyelembe véve partnerünk adottságait, a legkorszerűbb és leggazdaságosabb megoldást kínálja a hulladék kezelésére:
Vállalatunk kiemelkedő szerepet tölt be a régió veszélyes hulladék kezelésében a gyógyszergyári mycélium, valamint a szénhidrogénnel szennyezett talajok, vasúti töltéságyazatok kezelése területén. Számos környezeti kármentesítést végzünk, többek között a MOL Nyrt. és a MÁV Zrt. megbízásából.
Vállalatunk stratégiai céljai között szerepelt, hogy Közép- és Kelet-Magyarországon úttörő kezdeményezésként kifejlesszük telephelyünkön a magas biológiai értékkel rendelkező komposzt gyártási technológiáját. A Földművelésügyi Tárca Szakhatósági Laboratóriuma és az Országos Közegészségügyi Intézet által bevizsgált- jó szakmai minősítést kapott – „Biomass Super AKSD komposzt” előállítása 2006. júniusában kezdődött meg. Az éves kapacitás 30.000- 50.000 m3. A vállalat a kutatás-fejlesztés elismeréseként elnyerte az Észak-Alföldi Régió Innovációs Nagydíját.

Romániában, Marosvásárhelyen 2010-ben kezdtük meg egy egészségügyi hulladék fertőtlenítő berendezés üzemeltetését. A hulladékokat kórházaktól, orvosi rendelőktől vesszük át.

 

Parkfenntartás
Elsődleges parkfenntartási feladatunk – a Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala megbízásából (az Önkormányzat által kiírt közbeszerzési pályázat nyerteseként)- a városi zöldfelületek kétharmadának, mintegy 2,4 millió m2 zöldfelület fenntartása.
Megrendelés alapján intézményeknek, vállalkozásoknak valamint lakóközösségeknek is végzünk parkfenntartási és parképítési munkákat. (például: Debreceni Vízmű Zrt., METRO, Kölcsey Konferencia Központ, iskolák, lakossági megrendelések, társasházak). A zöldfelületek 80-86%-a pázsit, évente több mint 5 millió m2-t kaszálunk le.
Vállalatunk mintegy 5000 m2 virágfelületet ápol, a növények jelentős részét saját kertészetünkben állítjuk elő.

Az A.K.S.D. Kft. minden évben saját virágkocsival jelenik meg a Debreceni Virágkarnevál rendezvényein, ahol számos elismerésben részesültünk.

 

Úttisztítás

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának megrendelése alapján vállalatunk végzi a város úthálózatán nyári hónapokban a pormentesítést. A kezelésünkben lévő területeken napi ütemezéssel végezzük a takarítást, melynek nagysága 150.000 m2. A belvárosban naponta, a külterületi részeken meghatározott napokon heti egy alkalommal takarítunk. A Piac utca és a Kossuth tér sétáló övezetében több műszakban, folyamatosan dolgozunk, pihenő és ünnepnapokon is.
Társaságunk látja el Debrecen város úthálózata egy részén a síkosság mentesítési és a hó eltakarítási munkálatokat, melyet az Önkormányzat által meghatározott útvonal ütemterv szerint végzünk.

 

Temetőüzemeltetés

Vállalatunk temetkezési és kegyeleti szolgáltatást biztosít Debrecen és Debrecen-Józsa, Bocskaikert és Püspökladány temetőiben. Szakembereink látják el a temető-park kertészeti, műszaki fenntartási és bővítési feladatait.
A temetőüzemeltetési feladatokat a DMJV Önkormányzatával kötött szerződés alapján 2018-ig látjuk el.
A halál mindig váratlanul tör szeretteinkre, hozzátartozóinkra. A bennünket ért megrázkódtatás nehéz perceiben tanácstalanok vagyunk, hogy vajon mit is kell tennünk. E tanácstalan pillanat megoldásához teljes körű segítséget nyújtunk.

Az A.K.S.D. KFT. a vevői oldalról jelentkező igények magas színvonalon történő kielégítése, illetve a vállalat által nyújtott szolgáltatások folyamatos fejlesztése érdekében ISO 9001:2000 Minőségirányítási rendszet üzemeltet.
Társaságunk a szolgáltatások minőségének javítása mellett elkötelezettséget vállalt a környezeti teljesítőképesség folyamatos növelésében is. Ezért a minőségirányítási rendszerrel párhuzamosan ISO 14001:2004 Környezetirányítási rendszert is működtet.
A környezetvédelmi jogszabályok betartása mellett célunk, a környezeti tudatosság növelése a lakosság és a vállalkozói szféra körében.
Az A.K.S.D. KFT. a korábbiakban bevezetett Minőségirányítási és Környezetirányítási rendszerek mellé a 2006. évben bevezeti a Munkahelyi Egészségvédelmi és Biztonsági Irányítási Rendszert (MEBIR) az MSZ 28001:2003 szabvány alapján.

 

Elérhetőség:
AS Szeged Konzorcium (vezető: A.K.S.D. Városgazdálkodási Kft., tag: SWIETELSKY Magyarország Kft.)
4024 Debrecen, Vígkedvű Mihály u. 7.
Tel.: (52) 563-929, (52) 563-930, Fax: (52) 563-922
E-mail: aksd@aksd.hu
www.aksd.hu