A weboldal akadálymentes változatához kattintson ide!

Kedves Diákok!

Játékra hívunk benneteket, hiszen a ti településeteken is hamarosan befejeződik a bezárt hulladéklerakó(k) rekultivációja.

A játék két fordulós, az első forduló feladatait e-mailben kell beküldeni, ezt követően a legtöbb pontszámot elérő csapatok meghívást kapnak a döntőbe. A döntőbe jutott csapatokat, amelyek a rekultivációs projekt záró rendezvényén mérhetik össze tudásukat és kreativitásukat, levélben értesítjük.

A versenyre 5-8. osztályos általános iskolás diákok nevezhetnek. Egy iskola és osztály több 3 fős csapatot is indíthat – és érdemes is ezt tenni, mert az iskolák is értékes nyereménnyel gazdagodhatnak. A vetélkedőre a rekultivációban érintett települések iskolásai vehetnek részt: Algyő, Ásotthalom, Baks, Balástya, Balotaszállás, Bordány, Csengele, Deszk, Dóc, Domaszék, Forráskút, Kelebia, Kistelek, Kiszombor, Mórahalom, Ópusztaszer, Öttömös, Pusztamérges, Pusztaszer, Röszke, Ruzsa, Szatymaz, Tompa, Üllés, Zákányszék, Zsombó.

A nevezéseket a pr@factory.co.hu címre kérjük beküldeni a csapattagok és a felkészítő tanár nevével, az iskola és az osztály megjelölésével.

Az első forduló feladatai:

1. Rekultivált hulladéklerakók
– Keressétek meg és fényképezzétek le a településeteken rekultivált hulladéklerakót vagy -lerakókat!
– A fényképet alapul véve tervezzétek meg, hogyan alakítanátok ki a területen madárbarát kertet, és ezt rajzoljátok is le!
– Gyűjtsetek ötleteket arról, hogy máshol hogyan hasznosítják a rekultivált területeket – hazai és külföldi példákat egyaránt hozhattok! Az írásos összefoglaló mellé csatolhattok fotót, rajzot is!

2. Fenntarthatóság
Mindig tehetünk a fenntartható fejlődésért! Ennek szellemében vegyétek szemügyre iskolátokat és környezetét, dokumentáljátok fotókkal, hogyan néz most ki. Miben változtatnátok annak érdekében, hogy az iskola környezetbaráttá váljon? (Néhány szempont: hulladékgyűjtés, zöld felületek, energiahatékonyság). Válasszatok ki egy témát, valósítsátok meg iskolátokban, és dokumentáljátok ezt is. A leírás mellé várjunk a fényképeket is!

Nyeremények:

Csapatok díjazása: A csapatok közül az 1-3. helyezettet díjazzuk, környezettudatos ajándékokból állítunk össze egy-egy óriási csomagot.

Iskolák díjazása: A csapatok mellett az iskolák is versenyeznek egymással: az összesített versenyben legtöbb pontszámot elérő három oktatási intézmény is díjat kap.

Az első helyezett iskola öt napot (négy éjszakát) tölthet a CSEMETE Egyesület Bugaci Oktatóközpontjában, grátisz szállással. Az oktatóközpont honlapja: http://www.csemete.com/hir/bugaci-oktatokozpont_4.php

A második helyezett csapat a négy éjszaka szállásdíjából 75 százalékos, míg a harmadik 50 százalékos kedvezményt kap.

Az oktatóközpont maximum 40 főt tud iskolánként fogadni, az intézmények nyereményüket osztálykirándulás, erdei iskola és tábor szervezésekor is igénybe vehetik 2013. június 30-ig.

Néhány tudnivaló az első fordulóhoz: a fotók formátuma jpg legyen, az írásos feladatokat Word dokumentumban vagy pdf formátumban mentve küldjétek el!

Az első forduló feladatait a pr@factory.co.hu e-mail címre kell beküldeni, a beküldési határidő 2012. november 25., éjfél. Az e-mailben írjátok meg a csapattagok nevét, osztályát, iskolátokat és felkészítő tanárotok nevét is! Ha kérdésetek van, azt is várjuk a pr@factory.co.hu e-mail címre. Telefonon is kérhettek információt a +36 30 387 66 65-ös telefonszámon.

Sok sikert kívánunk!

Nyemcsok Éva Eső
Kommunikációs és PR vezető
Factory Creative Studio Kft.